Πρόκειται για μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας που χρησιμοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων,αρωματικών φυτών για τη βελτίωση και τη διατήρηση της υγείας, της ομορφιάς και της διάθεσης του ανθρώπου.

Από ένα αρωματικό φυτό προκύπτει μια ποικιλία αιθέριων ελαίων, που προέρχονται από τα διαφορετικά ή και από το ίδιο μέρος του φυτού, όπως επίσης ρίζες και ανθή.

Ανατρέχοντας πίσω στους αιώνες, βλέπουμε πως παρόλο που η αρωματοθεραπεία μπορεί να ξεκίνησε πριν εκατό περίπου χρόνια να εφαρμόζεται πρακτικά, η ύπαρξη της ωστόσο υπάρχει σε όλους τους μεγάλους Αρχαίους πολιτισμούς.

Οι Αρχαίοι κινέζοι ήξεραν καλά τα μυστικά της αρωματοθεραπείας  και όπως φαίνεται ήταν οι πρώτοι που μελέτησαν τις θεραπευτικές ιδιότητες. Η πρώτη όμως καταγραφή για τη χρήση των αιθέριων ελαίων  φαίνεται να έγινε με τη χρήση από τους Αιγύπτιους. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ασχοληθεί και εκείνοι με τη χρήση των αιθέριων ελαίων, καθότι πίστευαν πως προέρχονταν από τους θεούς τους. Ο Ιπποκράτης πατέρας της ιατρικής χρησιμοποιούσε τα αιθέρια έλαια για θεραπευτικούς  και ιατρικούς λόγους. Ωστόσο για πρώτη φορά το 1920 ο Γάλλος χημικός Gatterfose ήταν αυτός που χρησιμοποίησε τον όρο, καθότι ερευνούσε τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών.

Οι ουσίες που περιέχονται στα αιθέρια έλαια των, είναι τόσο δυνατές ώστε έχουν την ιδιότητα να διαπερνούν κυρίως με τη μέθοδο του μασάζ τις στοιβάδες  του δέρματος μας, καθώς έχουν πολύ μικρό μοριακό βάρος, επίσης μεταφέρονται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος σε κάθε σημείο του οργανισμού και έτσι κινητοποιούν τους μηχανισμούς ανανέωσης των κυττάρων. Ο πιο διαδεδομένος τρόπος εφαρμογής της αρωματοθεραπείας είναι η μάλαξη, είναι μια μέθοδος ολιστική θεραπείας, που μας χαλαρώνει απαλάσσοντας μας από αρνητικά συναισθήματα.

Η αρωμαοθεραπεία είναι μια θεραπεία που εφαρμόζεται σε πρόσωπο και σώμα. Στο πρόσωπο ανάλογα με το αιθέριο έλαιο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε διάφορα δερματικά προβλήματα, να δώσουμε ξεκούραση και λάμψη, ακόμα και να απαλύνουμε τις λεπτές γραμμές. Στο σώμα είναι άμμεση η αντιμετώπιση της  κυτταρίτιδας, καθώς με μόνο λίγες συνεδρίες υπάχει πολύ σημαντική βελτίωση, επίσης έχουν καταλυτικό ρόλο σε ραγάδες, μυικούς πόνους.

Τα αιθέρια έλαια είναι τονωτικά, χαλαρωτικά, αποσυμφορητικά, αντιφλεγμονώδη, ηρεμιστικά, αναζωογονητικά. Μερικά από αυτά είναι :

  • Άγριο κυπαρίσσι : κυτταρίτιδα, δερματίτιδα, μυικούς πονούς, τόνωση του κυκλοφορικού, τοπικό πάχος.
  • Κάμφορα Λευκή : Αντιφλεγμονώδες, κατά της ακμής
  • Λουίζα : κατά του στρές, χαλαρωτικό
  • Υλάνγκ –Υλάνγκ : ιδιαίτερα χρήσιμο για τη φροντίδα του λιπαρού δέρματος
  • Χαμομήλι Γερμανικό : καταπραυντικό, τονωτικό, μελανιές, αλλεργίες, δερματίτιδα, ακμή
  • Μέντα : πονοκέφαλος, βελτίωση της αναπνοής και αύξηση πνευματικής διαύγειας και μνήμης
  • Νερολί : ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά για την ξηρή και ευαίσθητη και την ώριμη επιδερμίδα, ρυτίδες.
Εμφανίσεις: 3780

simata.png

 

Trade mark of Perfection - Εγγυηση Τελειοτητας

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ VK OF AESTHETIC AND PLASTIC SURGERY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ Β.ΚΡΕΤΣΗ MD EBOPRAS ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ/Ο ΚΡΕΤΣΗ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 92 ΤΗΛ 2107786277. VK-PLASTIC SURGERY.COM

 

Επικοινωνία

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΚΡΕΤΣΗΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Βασιλίσσης Σοφίας 92, Αθήνα, Τ.Κ. 11528

Τηλ.: 2107786277, Fax: 2107786252
Κιν.: 6944643242

E-mail: info@vk-plasticsurgery.com

Web: