Τι είναι οι Κηλίδες - Πανάδες και που οφείλονται;

Οι κηλίδες και οι πανάδες ή αλλιώς δυσχρωμίες είναι καλοήθεις βλάβες του δέρματος και οφείλονται στην αυξημένη έκκριση μελανίνης στο δέρμα.

Βρίσκονται σε όλο τον κορμό του σώματος μας, κυρίως όμως παρατηρείται πιο συχνά στο πρόσωπο - λαιμό - ντεκολτέ και στα χέρια και αυτό γιατί είναι τα σημεία του σώματος μας που ακτινοβολούνται πιο πολύ στον ήλιο.

Ο ήλιος είναι κακός σύμμαχος αυτών των δυσχρωμιών, καθώς η υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ενεργοποιεί τη χρωστική πρωτείνη η οποία παράγεται από τα μελανοκύτταρα, χαρίζοντας στο δέρμα ένα πιο σκούρο χρώμα.

Μπορεί επίσης να οφείλεται σε

  • κληρονομική προδιάθεση
  • Στη χρήση φαρμάκων, όπως αντισυλληπτικά, ορμονοθεραπεία
  • Μετά από μια εγκυμοσύνη

Με την πάροδο του χρόνου οι κηλίδες, πανάδες μεγαλώνουν και μπορεί να εξαπλωθούν και σε άλλα σημεία, ιδίως μετά από χρόνια έκθεση στον ήλιο.

Ποιές μέθοδοι και θεραπείες πρέπει να κάνω;

Αρχικά θα πρέπει να υπάρχει κλινική εικόνα από τον Dr Κρέτση για να δεί σε ποιό στάδιο βρίσκονται και σε ποιο τύπο ανήκουν.
Στη συνέχεια ο Dr Κρέτσης θα σας προτείνει τις κατάλληλες θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις αντιαισθητικές αυτές δυσχρωμίες.

Με Laser :

Με το Laser μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, είναι αυτή τη στιγμή η πιο άμεση και πιο αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών και των κηλίδων, ιδιαίτερα στο πρόσωπο και στα χέρια δίνοντας ένα ομοιόμορφο χρώμα και ένα νεανικό δέρμα.

Επιλέγοντας διαφορετικό μήκος κύματος ανάλογα με τον τύπο και το βάθος της δερματικής βλάβης αυτή απορροφάται από τα μελανοκύτταρα εξαλείφοντας τη βλάβη αφήνοντας ανέπαφο το περιβάλλον δέρμα. Αρχικά η κηλίδα εκεί όπου έχει χτυπηθεί από το λέιζερ, μαυρίζει και αυτό υποχωρεί μετά από 5 ημέρες.

Η χρήση αντιηλιακής κρέμας είναι απαραίτητη. Ο ασθενής μπορεί άμεσα  να επιστρέψει στις δραστηριότητες.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 20 λεπτά και προηγείται η χρήση αναισθητικής κρέμας, καθώς επίσης το λέιζερ με τη βοήθεια του παγωμένου αέρα μειώνει την αίσθηση πόνου. Ο ασθενής αισθάνεται μικρά τσιμπήματα τα οποία είναι πολύ ανεκτά και στο τέλος της θεραπείας για 1-2 ώρες υπάρχει η αίσθηση καύσου.

Εάν οι κηλίδες είναι επιφανειακές τότε μια συνεδρία με το λέιζερ αρκεί για να τις εξαφανίσει. Στην περίπτωση που οι κηλίδες είναι πιο βαθιές ενδέχεται να χρειαστεί και  μια δεύτερη επαναληπτική συνεδρία μετά από 30 ημέρες.

Το λέιζερ για την εξάλειψη των κηλίδων είναι ότι πιο αποτελεσματικό υπάρχει στην αντιμετώπιση του αποχρωματισμού των κηλίδων δίνοντας ένα πιο ομοιόμορφο νεανικό χρωματικό τόνο στο δέρμα και μια πιο νεανική εμφάνιση.


Βοηθητικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση των κηλίδων :

  1. Με λευκαντικές κρέμες, οι οποίες δρούν προληπτικά καταστέλοντας τα μελανοκύτταρα και μειώνοντας το χρώμα δυσχρωμιών. Η εφαρμογή συνιστάται τους χειμερινούς μήνες.
  2. Με χημικά πήλινγκ, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά ιδίως όταν οι κηλίδες είναι επιφανειακές εάν είναι πιο βαθιές θα χρειαστούν συμπληρωματικές συνεδρίες.
Εμφανίσεις: 7462

simata.png

 

Trade mark of Perfection - Εγγυηση Τελειοτητας

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ VK OF AESTHETIC AND PLASTIC SURGERY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ Β.ΚΡΕΤΣΗ MD EBOPRAS ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ/Ο ΚΡΕΤΣΗ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 92 ΤΗΛ 2107786277. VK-PLASTIC SURGERY.COM

 

Επικοινωνία

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΚΡΕΤΣΗΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Βασιλίσσης Σοφίας 92, Αθήνα, Τ.Κ. 11528

Τηλ.: 2107786277, Fax: 2107786252
Κιν.: 6944643242

E-mail: info@vk-plasticsurgery.com

Web: