Το Υαλουρονικό οξύ μπορεί να χαρίσει νεανική όψη, λείανση των λεπτών ρυτίδων και γραμμών.

Καθώς γερνάμε η παραγωγή ενδογενούς υαλουρονικού οξέως σταδιακά μειώνεται και αυτός είναι ο λόγος για τη δημιουργία ρυτίδων του δέρματος.

Τα τελευταία χρόνια το υαλουρονικό οξύ έγινε πολύ γνωστό γιατί χρησιμοποιείται για το γέμισμα των ρυτίδων και των πτυχώσεων στο πρόσωπο.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και είναι θεμελιώδες στοιχείο του κυρίως δέρματος και παράγεται από τους ινοβλάστες.

Στην ουσία πρόκειται για μια φυσική υδρόφιλη ουσία που βρίσκεται στους συνδετικούς ιστούς και στις αρθρώσεις μας και βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών και στη συγκράτηση νερού σε αυτούς.

Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του υαλουρονικού οξέως;

  1. Δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίες και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο.
  2. Προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.
  3. Είναι ιδανικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών, σε όλους τους ζώντες οργανισμούς όπου προσδίδει ελαστικότητα και σφριγηλότητα.
  4. Ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.
  5. Το υαλουρονικό οξύ λειτουργεί ως λιπαντικός παράγοντας για το κολλαγόνο και είναι σημαντικός συνδετικός ιστός του δέρματος προσφέροντας ελαστικότητα και απορροφητικότητα.

Τι μου προσφέρει;

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του, οι ινοβλάστες δηλαδή τα κύτταρα τα οποία παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη σταδιακά μειώνονται σε αριθμό, αυτό βέβαια οφείλεται σε διάφορους παράγοντες είτε στην κληρονομικότητα, στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο (φωτογήρανση) είτε στο κάπνισμα αλλά και στην ελλιπή περιποίηση του προσώπου μας.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του, παράλληλα δημιουργούνται ρυτίδες ή ακόμα και αυτές που έχουμε (ρινοπαρειακές ρυτίδες) γίνονται πιο βαθιές.

Τα τελευταία χρόνια το υαλουρονικό οξύ είναι ένα δυνατό υλικό στα χέρια των πλαστικών χειρουργών για την αντιμετώπιση των βαθειών αλλά και των πιο επιφανειακών ρυτίδων.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου ενδείκνυται;

Το υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται κυρίως σε ρυτίδες του προσώπου, είτε σε λεπτές ρυτίδες, όπως είναι οι ρυτίδες στη γωνία του στόματος, είτε σε βαθιές ρυτίδες όπως είναι οι ρινοπαρειακές αύλακες.

Μπορεί  να χρησιμοποιηθεί επίσης στα χείλη δίνοντας όγκο ή τονίζοντας το περίγραμμα των χειλιών.

Συνάμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περίγραμμα του προσώπου αντικαθιστώντας το χαμένο όγκο που με την πάροδο του χρόνου έχει μειωθεί.

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Η θεραπεία γίνεται στο Ιατρείο από τον Dr Κρέτση. Αρχικά τοποθετείται μια αναισθητική κρέμα για 20 λεπτά, στη συνέχεια γίνεται μια σειρά από μικροεγχύσεις  στην  περιοχή όπου έχει διαπιστωθεί το πρόβλημα με τη μορφή μικροενέσεων με μια βελόνα μικρών χιλιοστών.

Ο ασθενής αισθάνεται μικρά τσιμπηματάκια. Μετά τη θεραπεία υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός για 2-3 ώρες και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητες του.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι εμφανές αμέσως μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σταδιακά τις επόμενες 3-5 μέρες .

Πόσο κρατάει το αποτέλεσμα;

Το υαλουρονικό οξύ απορροφάται σταδιακά, ακίνδυνα από τον οργανισμό μας μετά από 8-12 μήνες και ο ασθενής μπορεί να επαναλάβει μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος τη θεραπεία.

Εμφανίσεις: 6728

simata.png

 

Trade mark of Perfection - Εγγυηση Τελειοτητας

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ VK OF AESTHETIC AND PLASTIC SURGERY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ Β.ΚΡΕΤΣΗ MD EBOPRAS ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ/Ο ΚΡΕΤΣΗ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 92 ΤΗΛ 2107786277. VK-PLASTIC SURGERY.COM

 

Επικοινωνία

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΚΡΕΤΣΗΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Βασιλίσσης Σοφίας 92, Αθήνα, Τ.Κ. 11528

Τηλ.: 2107786277, Fax: 2107786252
Κιν.: 6944643242

E-mail: info@vk-plasticsurgery.com

Web: