photogallery.png  PHOTO GALLERY

Δείτε το φωτογραφικό υλικό
από τις επεμβάσεις
more_grey.png

 

 

Η λιποαναρρόφηση είναι η χειρουργική μέθοδος μέσω της οποίας αφαιρείται το περιττό λίπος από διάφορες περιοχές του σώματος. Πρόκειται δηλαδή για μια επέμβαση όπου μέσω μικροσκοπικών τομών 1 χιλιοστού αφαιρείται το περιττό λίπος μέσω ειδικής κάνουλας.

Είμαι κατάλληλη/ος υποψήφια/ος για λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική;

Γυναίκες ή Άντρες με τοπικό εντοπισμένο πάχος το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις δίαιτες είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για λιποαναρρόφηση. Οι περιοχές αυτές μπορούν να αφορούν το πρόσωπο–Λαιμό, Ράχη, Άνω Aκρα, Kοιλιακή περιοχή, Eφήβαιο, Γλουτοί, Μηροί, Κνήμες ή και Αστράγαλο.

Επίσης γυναίκες με τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα η λιποαναρρόφηση βελτιώνει την υφή της εικόνας του φλοιού πορτοκαλιού.

Αποτελέσματα λιποαναρρόφησης

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο/η ασθενής ξαναπαχύνει η περιοχή που έχει υποστεί λιποαναρρόφηση δεν ανταποκρίνεται εύκολα σε αύξηση του όγκου διότι εκεί έχει αφαιρεθεί ένας μεγάλος πληθυσμός λιποκυττάρων.

Επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό Dr Κρέτση

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Dr Κρέτση θα διευκρινιστούν ποια είναι τα σημεία που σας απασχολούν, πως  σε αυτά αυξήθηκε ο όγκος τους στο χρόνο και βέβαια κατά πόσον το αποτέλεσμα μετά τη λιποαναρρόφηση θα είναι το ιδανικό για εσάς.

Σε εκτεταμένες συγκεντρώσεις λίπους μπορεί να προταθεί η αφαίρεση να γίνει σε 2 συνεδρίες για την αποφυγή χαλάρωσης του δέρματος.

Συγχρόνως μέσα από φωτογραφικό υλικό που θα σας επιδειχτεί θα είστε σε θέση να καταλάβετε τι είναι αυτό που περιμένετε μετά από μια επέμβαση λιποαναρρόφησης.

Επίσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθεί όλο το Ιατρικό Ιστορικό σας καθώς φάρμακα και αλλεργίες που τυχόν έχει ο/η ασθενής.

Πως εκτελείτε η επέμβαση της λιποαναρρόφησης;

Η λιποαναρρόφηση εκτελείτε μέσω μικροσκοπικών οπών όπου μέσω τον οποίων εισάγεται μια μικροσκοπική κάνουλα μέσω της οποίας αφαιρείται το λίπος από οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Πέραν της κλασικής λιποαναρρόφησης από την οποία το λίπος αναρροφάται (suction assist liposuction,SAL), υπάρχουν όμως και συνθήκες κατά την οποία η κάνουλα δονείται-πάλετε (power assist liposuction) ή και συσκευές λιποαναρρόφησης που χρησιμοποιούν Laser για την πολτοποίηση του λίπους (Laser Liposuction) ή υπερήχους (RF Vasers,Liposuction).

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που θα πρέπει  να συζητηθούν διεξοδικά με τον Πλαστικό Χειρουργό.

Επιπροσθέτως οι τεχνικές μπορούν να συνδιαστούν για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα για εσάς.

Επιπλοκές λιποαναρρόφησης

Η λιποαναρρόφηση είναι μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην Πλαστική Χειρουργική με ελάχιστο ποσοστό επιπλοκών.

Αυτές κυρίως μπορεί να αφορούν κάποιο αιμάτωμα, μόλυνση, ασσυμετρίες μικρού ή μεγάλου βαθμού, υπαισθησίες, πνευμονική εμβολή.

Η επέμβαση θεωρείται ασφαλής οταν εκτελείται απο Πλαστικό Χειρουργό. Το ποσοστό των επιπλοκών αυξάνεται σημαντικά όταν η επέμβαση εκτελείται απο μη Πλαστικό Χειρουργό.

Πριν το χειρουργείο

Η διακοπή του καπνίσματος για κάποιες ημέρες πριν το χειρουργείο είναι αναγκαία διότι επιβραδύνει την επούλωση, επίσης φάρμακα όπως ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη, διάφορα συμπληρώματα διατροφής και συμπληρώματα βιταμινών πρέπει να διακόπτονται αρκετές μέρες πριν την επέμβαση διότι μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία.

Επίσης απαιτείται λεπτομερής αιματολογικός, ακτινολογικός ,καρδιογραφικός έλεγχος πριν την επέμβαση.

Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης

Η επέμβαση πραγματοποιείται στο πιστοποιημένο Νοσοκομείο Metropolitan. Συνήθως πραγματοποιείται με τον συνδυασμό νευρολήπτο αναισθησίας (μέθη) και Tumescent διήθηση (Τοπική).

Πρόκειται για μια ειδική τεχνική κατά την οποία οι περιοχές που πρόκειται να λιποαναρροφηθούν διηθούνται με μεγάλα ποσά διαλυμάτων που περιέχει τοπικό αναισθητικό καθώς και τοπικά αγγειοσυσταλτικά.

Η πιο πάνω τεχνική έχει φέρει επανάσταση τόσο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της λιποαναρρόφησης διότι ο ασθενής δεν πονάει καθόλου. Δεν υπάρχει ίχνος αιμορραγίας (1% επί του αναρροφόμενου όγκου) χωρίς αυτή την τεχνική η απώλεια αίματος μπορεί να έφτανε 30-40% επί του αναφερόμενου λίπους.

Επίσης βοηθά πάρα πολύ να μην σχηματιστούν ανομοιομορφίες στην περιοχή που αναρροφάται (βαθούλωμα) και επίσης μετά το τέλος της επέμβασης ο/η ασθενής δε νιώθει κανένα αίσθημα πόνου.

Μετά το τέλος της επέμβασης η ασθενής εξέρχεται από Νοσοκομείο μετά από 3-4 ώρες φορώντας αναλόγως της περιοχής που έχει γίνει λιποαναρρόφηση ειδικό κορσέ, ζώνη γιλέκο κ.α.

Πόσο λίπος μπορεί να αφαιρεθεί;

Το μέγιστο ποσοστό λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια μιας λιποαναρρόφησης εξαρτάται από τον σωματότυπο του κάθε ασθενούς.

Συνήθως μια ποσότητα 5-6 λίτρα λίπους μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια χωρίς τον κίνδυνο επιπλοκών στα χέρια έμπειρων Πλαστικών Χειρουργών.

Πάνω από αυτό το ποσό βιβλιογραφικά αυξάνεται το ποσοστό των επιπλοκών.

Η ανάρρωση μετά την λιποαναρρόφηση

Από την επόμενη ημέρα μπορείτε να πλυθείτε και να κάνετε το μπάνιο σας . Για μικρές λιποαναρροφήσεις η επιστροφή στην καθημερινότητα γίνεται άμεσα από την επόμενη κιόλας ημέρα φορώντας ένα ειδικό κορσέ.

Για μεγαλύτερες χρειάζονται 3-4 ημέρες , οι μελανιές και οι μώλωπες  υποχωρούν σε 7-10 ημέρες.

Το τελικό αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μετά από 15 ημέρες και ολοκληρώνεται μέσα σε μερικούς μήνες.

Συμπερασματικά

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για την εξάλειψη του τοπικού πάχους και την  επαναδιαμόρφωση οποιουδήποτε μέρος του σώματος.

Στο Vk Institute of Aesthetic and Plastic Surgery χρησιμοποιούμε ότι πιο προηγμένο τεχνολογικά υπάρχει αυτή τη στιγμή στη σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική για την επίτευξη ενός φυσικού αποτελέσματος που να αντέχει στο χρόνο.

Λιπογλυπτική

Με τον όρο λιπογλυπτική εννοούμε ότι μέσα από την επέμβαση της λιποαναρρόφησης το λίπος που αναρροφάτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σμιλευτούν άλλα σημεία του σώματος με την έγχυση του έτσι ώστε μπορεί να εισαχθεί για να ανορθώσει τα οπίσθια (γλουτούς), το στήθος, το πρόσωπο, τις κνήμες.

Η επέμβαση εκτελείτε στον ίδιο χρόνο με την επέμβαση της λιποαναρρόφησης.

Εμφανίσεις: 18668

simata.png

 

Trade mark of Perfection - Εγγυηση Τελειοτητας

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ VK OF AESTHETIC AND PLASTIC SURGERY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ Β.ΚΡΕΤΣΗ MD EBOPRAS ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ/Ο ΚΡΕΤΣΗ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 92 ΤΗΛ 2107786277. VK-PLASTIC SURGERY.COM

 

Επικοινωνία

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΚΡΕΤΣΗΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Βασιλίσσης Σοφίας 92, Αθήνα, Τ.Κ. 11528

Τηλ.: 2107786277, Fax: 2107786252
Κιν.: 6944643242

E-mail: info@vk-plasticsurgery.com

Web:

Newsletter

Όροι και Προϋποθέσεις