photogallery.png  PHOTO GALLERY

Δείτε το φωτογραφικό υλικό
από τις επεμβάσεις
more_grey.png

 

 

Είναι από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις στην ειδικότητα της πλαστικής  χειρουργικής. Σκοπός της επέμβασης αυτής είναι η ανανέωση του προσώπου και η επαναφορά των πτωτικών ιστών στη θέση που ήταν στη νεανική ηλικία.

Το ανθρώπινο πρόσωπο χωρίζεται σε ένα κεντρικό οβάλ που εκτείνεται από την άκρη των φρυδιών και φτάνει μέχρι τη γωνία  της κάτω γνάθου και ένα περιφερικό οβάλ που εκτείνεται επί τα εκτός της γραμμής του κεντρικού οβάλ.

Η γήρανση του ανθρώπινου προσώπου οφείλεται τόσο γενετικούς, ανατομικούς αλλά και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Φυσιολογία της γήρανσης του προσώπου

Η γήρανση προσώπου ξεκινά και αφορά κυρίως το κεντρικό οβάλ του προσώπου ενώ μετά την 6η δεκαετία αρχίζει και επεκτείνεται στο περιφερικό οβάλ του ανθρώπινου προσώπου. Στην  2η και 3η δεκαετία της ζωής, το κολλαγόνο και η ελαστίνη καθώς και λίπος του προσώπου βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα αλλά σταδιακά αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης του ανθρωπίνου προσώπου: λεπτές ρυτίδες στο πλάγιο των ματιών καθώς αρχίζει να εμφανίζεται και η ρυτίδα στη ρινοπαρειακή περιοχή, στα πλάγια της ρινός.

Στην 3η με 4η δεκαετία οι ρυτίδες αρχίζουν να γίνονται πιο έντονες  και το πρόσωπο αρχίζει σιγά-σιγά να χάνει το τριγωνικό σχήμα. Η περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια είναι αυτή που αρχίζει πλέον ξεκάθαρα να προσβάλλεται από τη διαδικασία της γήρανσης και οι μαύροι κύκλοι  καθώς και οι σακούλες κάτω από τα μάτια (βλέπε βλεφαροπλαστική) αρχίζουν να προβάλουν και να δημιουργούν την κουρασμένη όψη.

Στο άνω βλέφαρο και στο πλάγιο του ματιού έντονη περίσσεια δέρματος προβάλλει επιτείνοντας ακόμα πιο πολύ την κουρασμένη όψη.

Η ρινοπαρειακή ρυτίδα αρχίζει πλέον να διαγράφεται καθαρά και ένα ποσοστό λίπους αρχίζει  σιγά-σιγά να χάνεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πρόσωπο να μην έχει πλέον τις καθαρές νεανικές γραμμές αλλά να φαίνεται πιο πτωτικό και πιο άδειο. Ο ρυθμός της κυτταρικής ανανέωσης έχει επιβραδυνθεί σημαντικά.
Στην 5η - 6η δεκαετία της ζωής όπου η εμμηνόπαυση έχει επέλθει γίνεται περαιτέρω μείωση των επιπέδων λίπους κολλαγόνου και ελαστίνης. Πέραν αυτών όμως συντελείται και οστεοπόρωση στα οστά του προσώπου με αποτέλεσμα ο προσωπικός σκελετός  να είναι πιο λεπτός και οι δομές των μαλακών μορίων που στηρίζονται πάνω σ' αυτών  να καθίστανται ακόμα πιο πτωτικές.

Πλέον το πρόσωπο έχει πτωτική μορφή με άδειασμα και σακούλες των κάτω βλεφάρων, εκτεταμένη περίσσεια δέρματος των άνω βλεφάρων ,έντονη πτώση της γωνίας του φρυδιού.

Η ρινοπαρειακή ρυτίδα πλέον είναι όχι μόνο  εμφανής αλλά και πτωτική προς τη γωνία της κάτω γνάθου με σχηματισμό περίσσειας μαλακών ιστών στη γωνία της γνάθου  όπου στην αγγλοσαξονική βιβλιογραφία αποκαλούνται (jowels). Ανάλογες είναι και οι αλλαγές στην περιοχή του λαιμού στο σχηματισμό οριζόντιων ρυτίδων καθώς  κάθετων στη μεσότητα  του λαιμού με έντονη περίσσεια δέρματος. Ο λαιμός έχει χάσει πλέον την νεανική γωνία, των 90ο κάτω από τη γνάθο και στο σχήμα είναι μια προέκταση της πτώσης του προσώπου που την ουσία κρέμεται χωρίς να μπορεί να σκιαγραφήσει τις βαθύτερες δομές του προσώπου κάτω γνάθος – λαιμός.

Τα επίπεδα κολλαγόνου, ελαστίνης και λίπους βρίσκονται στην κατώτερη κλίμακα.

Σε όλη τη διάρκεια της γήρανσης  του προσώπου το δέρμα δεν έχει στηρικτικό ρόλο αλλά ρόλο επικάλυψης. Επί  της ουσίας αυτό που κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πεσμένο δεν είναι το δέρμα αλλά οι ιστοί που είναι κάτω από το δέρμα.
Αυτό που βλέπει κάποιος στον καθρέφτη και δεν του αρέσει η μορφολογία του προσώπου είναι η πτώση των ιστών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και συγκεκριμένα  μια ανατομική δομή που λέγεται μυοαπονευρωτικό πέταλο (SMAS)superficial muscular aponeurotic system.

Αυτό είναι και το κλειδί της πετυχημένης επέμβασης που λέγεται High Smas Face Lift. Το Smas είναι ένας  ινομυώδης ιστός που βρίσκεται μεταξύ  των μυών του προσώπου και του δέρματος ,εκτείνεται από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τη βάση του λαιμού, είναι αυτό που παίζει το στηρικτικό ρόλο στη νεανική ηλικία. Η επέμβαση  κινητοποιεί και αναρτά το Smas σε υψηλότερη θέση έτσι ώστε το High Smas Face Lift σαν μια ενιαία αισθητική μονάδα αναρτώνται en block σε υψηλότερη θέση οι πτωτικοί ιστοί που βρισκόντουσαν 10-15 χρόνια πριν.

Ενημέρωση

Κατα τη διάρκεια της ενημέρωσης με τον Πλαστικό χειρουργό θα εκτιμήσει την ποιότητα του δέρματος ,το βαθμό της πτώσης του προσώπου καθώς και του λαιμού ή και οτι άλλο εμφανίζει σημείο γήρανσης.

Επίσης θα συζητηθεί το Ιατρικο Ιστορικό, τυχόν φάρμακα ή και επεμβάσεις που είχατε υποβληθείς το παρελθόν. Θα ενημερωθείτε για το σχήμα των τομών που επιλέγεται καθώς και για το αν η επέμβαση αυτή θα συνδυαστεί με μια άλλου είδους επέμβαση Βλεφαροπλαστική, Brow lift, Neck Lift, Προσθήκη λίπους.

Η Επέμβαση

Μετά από πλήρη προεγχειρητικό και εργαστηριακό έλεγχο η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Οι τομές ανάλογα με το πρόβλημα ξεκινούν από την κορυφή του αυτιού εν συνεχεία έρχονται μέσα από τα αυτί (ποτέ μπροστά) και αναλόγως με το πρόβλημα μπορεί να φτάσει ή στην άκρη του λοβίου (Mini Lift-Short Scar Lift) ή να επεκταθούν στην πίσω επιφάνεια και μέσα στο τριχωτό της ινιακής χώρας, αναλόγως αν υπάρχει μικρό-μεγάλο εκτεταμένο πρόβλημα στο λαιμό.

Μετά την αποκόλληση του δέρματος αναγνωρίζεται και παρασκευάζεται και αναρτάται το Smas στη θέση που ήταν σε νεανική ηλικία. Αυτό από μόνο του ανασηκώνει όλους τους πτωτικούς ιστούς και χαρίζει στο πρόσωπο κυρίως στο μέσο ένα τριγωνικό νεανικό πρόσωπο με έντονες γωνίες στην κάτω γνάθο και τα ζυγωματικά.

Η επέμβαση ανάλογα του προβλήματος μπορεί να διαρκέσει από 3-5 ώρες καθώς τις περισσότερες φορές συνδιάζεται και με άλλες αισθητικές επεμβάσεις, βλεφαροπλαστική, Neck Lift, Brow Lift, κυρίως όμως συνδιάζεται με ταυτόχρονη έγχυση λίπους και βλαστοκυττάρων στο πρόσωπο.

Ο ασθενής μετά το τέλος της επέμβασης παραμένει 24 ώρες στο Νοσοκομείο και φεύγει την επόμενη μέρα.

Επιπλοκές

Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση έτσι στο High Smas Face Lift μπορεί να υπάρξουν κάποιες επιπλοκές οι οποίες όμως στα χέρια του Dr Κρέτση  αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό κάτω από 1%.

Συνήθως αυτές  μπορεί να είναι ένα αιμάτωμα για το οποίο τοποθετείται μια μικρή παροχέτευση η οποία αφαιρείται την επόμενη μέρα.

Μικρή νευροαπραξία από μικρή κάκωση στο νεύρο του προσώπου (πάρα πολύ σπάνια).

Στους καπνιστές είναι αυξημένη η πιθανότητα σε κάποιο σημείο των τομών να γίνει κακή επούλωση. Γιαυτό συνίσταται η διακοπή καπνίσματος για 4-6 εβδομάδες .

Ανάρρωση

Το οίδημα και οι μώλωπες αν υπάρχουν υποχωρούν σταδιακά μέσα σε 7-15 ημέρες, τα ράμματα αφαιρούνται από την 5η μέρα έως τη 10η μέρα. Ο ασθενής στην πλειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να γυρίσει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις σε 10-15 ημέρες.

Η πλήρης αποκατάσταση του προσώπου γίνεται μετά από 4-6 μήνες. Ο ασθενής, μετά από 10 ημέρες μπορεί να ασχολείται με τις καθημερινές δραστηριότητες με ένα ελαφρύ μέικ απ.

Το High Smas Face Lift είναι μια επέμβαση που πραγματικά χαρίζει ξεκούραστο ανανεωμένο πρόσωπο χωρίς να υπάρχει κανένα ίχνος παρεμβατικότητας.

Συμπερασματικά

Είναι μια επέμβαση που γίνεται από λίγους πλαστικούς  Χειρουργούς στον κόσμο αλλά είναι η μόνη η οποία μπορεί να επαναφέρει τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου προσώπου στη νεανική ηλικία.

  • Διορθώνει το οβάλ σχήμα του προσώπου.
  • Απαλύνει τις ρινοπαρειακές ρυτίδες.
  • Αποκαθιστά τη χαλάρωση των βλεφάρων.
  • Αφαιρεί τις σακούλες.
  • Ανορθώνει φρύδια και κροτάφους.
  • Αποκαθιστά τη χαλάρωση του λαιμού και την πτώση των παρειών.

Πέρα από τριγωνικό σχήμα που έχει αποδώσει το High Smas Face Lift η προσθήκη λίπους δίνει το χαμένο λίπος των δεκαετιών που πέρασαν αλλά κυρίως διότι όλος ο ιστός μέσα απο μια ειδική επεξεργασία προσδίδει πάρα πολύ μεγάλο αριθμό βλαστοκυττάρων στο ανθρώπινο πρόσωπο με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται όχι μόνο πιο νεανικό λόγω των καθαρών γραμμών  αλλά πιο λαμπερό.

 Πριν και Μετά | High Smas Face lift

Εμφανίσεις: 30913

simata.png

 

Trade mark of Perfection - Εγγυηση Τελειοτητας

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ VK OF AESTHETIC AND PLASTIC SURGERY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ Β.ΚΡΕΤΣΗ MD EBOPRAS ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ/Ο ΚΡΕΤΣΗ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 92 ΤΗΛ 2107786277. VK-PLASTIC SURGERY.COM

 

Επικοινωνία

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΚΡΕΤΣΗΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Βασιλίσσης Σοφίας 92, Αθήνα, Τ.Κ. 11528

Τηλ.: 2107786277, Fax: 2107786252
Κιν.: 6944643242

E-mail: info@vk-plasticsurgery.com

Web:

Newsletter

Όροι και Προϋποθέσεις