photogallery.png  PHOTO GALLERY

Δείτε το φωτογραφικό υλικό
από τις επεμβάσεις
more_grey.png

 

 

Την τελευταία δεκαετία σε όλο τον κόσμο της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής οι ενέσεις λίπους – λιποέγχυση στο πρόσωπο αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος (μαστός, χέρια, προβληματικές περιοχές, κυτταρίτιδα) αποτελούν το πιο σύγχρονο αποτελεσματικό και τον πιο φιλικό προς τον ανθρώπινο οργανισμό Filler-ενέσιμο υλικό, το οποίο λαμβάνεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό και μέσα από μια σωστή τεχνική είναι μόνιμο.

 

Γιατί ενέσεις λίπους;

Η λιποέγχυση αποτελεί μια μικρή επεμβατική πράξη μέσα από την οποία λίπος από κάποια σημεία του οργανισμού λαμβάνεται και εκχύεται σε άλλα προβληματικά σημεία του σώματος έτσι ώστε να βελτιώσει την εικόνα μειωμένου όγκου σε κάποιο άλλο σημείο του ανθρώπινου σώματος.

Οι ενέσεις λίπους έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι πρόκειται για υλικό αυτόλογο (δηλαδή προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό) και το οποίο μετά από τη λήψη και τη διοχέτευση του σε ένα συγκεκριμένο σημείο διορθώνει ογκομετρικά την περιοχή αυτή.

Επειδή πρόκειται για ζωντανό ιστό του ίδιου μας του οργανισμού χρειάζεται μια ιδιαίτερη σωστή τεχνική λήψης και διοχέτευσης του έτσι ώστε ο λιπώδης ιστός στην λήπτρια περιοχή να μπορέσει να αιματωθεί και να παραμείνει εκεί σαν ζωντανό κομμάτι του ανθρώπινου οργανισμού έτσι ώστε το αποτέλεσμα μετά την έκχυση του να είναι μόνιμο.

Πέρα όμως από αυτό ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα της προσθήκης λίπους είναι ότι ο λιπώδης ιστός περιέχει το μεγαλύτερο αριθμό βλαστοκυττάρων στον ανθρώπινο οργανισμό έτσι ώστε μετά από μια λιποέκχυση δε διορθώνεται μόνο το ογκομετρικό πρόβλημα της περιοχής  αλλά πραγματικά γίνεται μια αναζωογόνηση, ανανέωση όλης της περιοχής που έχει προστεθεί το λίπος λόγω της τεράστιας ποσότητας βλαστοκυττάρων που αυτό περιέχει.

Πως γίνεται η διαδικασία;

Συνήθως όταν δεν πρόκειται για πολύ μεγάλες εγχύσεις ιδιαίτερα σε σημεία όπως είναι το πρόσωπο και τα χέρια η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στο Ιατρείο, όπου μέσω μιας μικροσκοπικής τομής  η οποία είναι μικρότερη από 1 χιλιοστό, εισάγεται μια μικροσκοπική κάνουλα αναρρόφησης του λίπους και το οποίο λαμβάνεται μέσα σε μικροσκοπικές σύριγγες.

Η διαδικασία αυτή γίνεται κάτω από άσηπτες συνθήκες. Εν συνεχεία το λίπος επεξεργάζεται ειδικά και μετά εγχύεται στα σημεία που έχουν προαποφασιστεί π.χ Πρόσωπο, χέρια, κ.ο.κ.

Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη και γίνεται και αυτή με τοπική αναισθησία.

Υπάρχουν πρηξίματα, μελανιές μετά τη διαδικασία της έγχυσης;

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων  υπάρχει ένα ελαφρύ πρήξιμο ή οίδημα το οποίο υποχωρεί μετά από 2 μέρες και στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο ασθενής γυρνάει στις καθημερινές του δραστηριότητες την επόμενη μέρα.

Σε ποιές περιοχές και τι μπορεί να διορθώσουν οι εγχύσεις λίπους;

ΠΡΟΣΩΠΟ = διόρθωση των μαύρων κύκλων και της έλλειψης όγκου κάτω από τα μάτια καθώς επίσης μείωση των των ρινοπαρειακών ρυτίδων, αύξηση  του όγκου των ζυγωματικών άνω και κάτω χείλος. Αυτό που εκτιμά ο ασθενής από την πρώτη κιόλας ώρα δεν είναι μόνο η ογκομετρική μεταβολή αλλά  και η νεανική όψη, υφή, λάμψη του προσώπου, στην ποσότητα των βλαστοκυττάρων που περιέχονται στο λίπος.

ΧΕΡΙΑ = γερασμένη ραχιαία επιφάνεια της άκρας χείρας που οφείλεται στην απώλεια του κολλαγόνου και στην έλλειψη πάχους της επιδερμίδας, αναζωογονείται και πραγματκά ανανεώνεται με τις εγχύσεις λίπους στη ραχιαία επιφάνεια του χεριού. Και εδώ η επέμβαση πραγματοποιείται στο Ιατρείο, υπάρχει ένα ελαφρύ οίδημα το οποίο υποχωρεί σε 2-3 μέρες.

Μεγάλες εγχύσεις λίπους για την αύξηση των γλουτών καθώς επίσης και στο στήθος πραγματοποιούνται σε κλινική.

Το λίπος το οποίο μεταμοσχεύεται έχει μόνιμο αποτέλεσμα;

Αν η διαδικασία λήψης και έγχυσης γίνει με τη δέουσα τεχνική τοτε το 70-80% του λίπους ζεί και αιματώνεται φυσιολογικά και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν από τις εχγύσεις λίπους;

Οι κυριότεροι κίνδυνοι αφορούν όπως οποιαδήποτε άλλη χειρουργική επέμβαση η οποία μπορεί να είναι η μόλυνση ή μη αιμάτωση του λίπους που εκχύεται με απότέλεσμα το σχηματισμό κοκκιωματώδους ιστού. Αυτό όμως είναι κάτι πάρα πολύ σπάνιο, ιδιαίτερα με την τεχνική που προαναφέραμε, έτσι ώστε πρακτικά ο κίνδυνος είναι μηδαμινός.

Συμπερασματικά

Αναφέρουμε ότι η παραπάνω τεχνική αποτελεί ότι πιο σύγχρονο, πιο φυσικό και πιο μόνιμο μπορεί να επιτύχει κάποιος και την ογκομετρική βελτίωση κάποιων σημείων, το κυριότερο όμως είναι η πραγματική ανανέωση και αναγέννηση της περιοχής που εκχύεται λόγω της τεράστιας αναγεννητικής ικανότητας των βλαστοκυττάρων που περιέχονται στο λίπος.

Πριν και Μετά | Ενέσεις Λίπους

Εμφανίσεις: 9531

simata.png

 

Trade mark of Perfection - Εγγυηση Τελειοτητας

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ VK OF AESTHETIC AND PLASTIC SURGERY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ Β.ΚΡΕΤΣΗ MD EBOPRAS ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ/Ο ΚΡΕΤΣΗ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 92 ΤΗΛ 2107786277. VK-PLASTIC SURGERY.COM

 

Επικοινωνία

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΚΡΕΤΣΗΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Βασιλίσσης Σοφίας 92, Αθήνα, Τ.Κ. 11528

Τηλ.: 2107786277, Fax: 2107786252
Κιν.: 6944643242

E-mail: info@vk-plasticsurgery.com

Web:

Newsletter

Όροι και Προϋποθέσεις