Είναι η επέμβαση που αποζητούν γυναίκες με μεγάλους και βαρείς μαστούς για να ανακουφιστούν κυρίως από τα συμπτώματα του βάρους καθώς και τον πόνων στην πλάτη και στον αυχένα. Η μειωτική μαστού λύνει αυτά τα προβλήματα καθώς επίσης βελτιώνει το σχήμα και το μέγεθος του μαστού έτσι ώστε το καινούριο στήθος να είναι πολύ πιο αναλογικό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

Είμαι κατάλληλη υποψήφια για μειωτική μαστου;

Υποψήφιες για τη συγκεκριμένη επέμβαση είναι οι γυναίκες με

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για τη μειωτική μαστών;

Η μειωτική μαστού πραγματοποιείται όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του γυναικείου μαστού συνήθως μέχρι την ηλικία 18 ετών.

Η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός μπορεί να έχουν απρόβλεπτες επιπτώσεις σε ότι αφορά το μέγεθος και το σχήμα των μαστών.

Γι΄αυτό πολλές γυναίκες με μεγάλους μαστούς επιλέγουν να υποβληθούν στην επέμβαση πριν μείνουν έγκυες.

Οποιαδήποτε αλλαγή μετά την εγκυμοσύνη στον νέο μαστό μπορεί να διευθετηθεί ευκολότερα.

Αρχική επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό:

Ο Πλαστικός Χειρουργός Dr Κρέτσης  στην αρχική επίσκεψη πρέπει να εξετάσει αρχικά τους μαστούς κάνοντας κάποιες ειδικές μετρήσεις. Θα εκτιμήσει το σχήμα και το μέγεθος των μαστών καθώς επίσης και την ποιότητα του δέρματος των μαστών.

Επίσης θα συζητηθεί αναλυτικά και θα καταγραφούν οποιεσδήποτε Ιατρικές θεραπείες έχετε υποβληθεί στο παρελθόν, αλλεργίες σε φάρμακα, φάρμακα τα οποία λαμβάνατε, προηγούμενες εγχειρήσεις, αν έιχατε  υποβληθεί σε βιοψία μαστού καθώς και αν υπάρχει ιστορικό για Ca μαστού στην οικογένεια.

Ποιες είναι οι τομές στη μειωτική μαστού;

Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές σε ότι αφορά τόσο τη διάταξη των τομών καθώς και την ανόρθωση και ανασυγκρότηση του μαστού στην καινούργια του θέση.

Οι παλιές τεχνικές χρησιμοποιούσαν τομές σε σχήμα άγκυρας (Τ).

Δηλαδή τρείς τομές:

α) μια γύρω από τη θηλή

β) μια κάθετη

γ) μια στην υπομάστια πτυχή

Οι μοντέρνες τεχνικές ακούνε στο όνομα Vertical Breast Reduction  κάθετη μαστοπλαστική  κατά την οποία υπάρχουν μόνο 2 τομές μια γύρω από τη θηλή και μια κάθετη.

Τα κύρια πλεονεκτήματα όμως είναι ότι η μείωση και ανόρθωση του μαστού δε βασίζεται στην στήριξη του δέρματος του μαστού αλλά στην επανασυγκρότηση και ανόρθωση του εσωτερικού του μαστού (μαζικού αδένα), έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένας τελείως φυσικός ανορθωμένος μαστός που να αντέχει στο χρόνο.

Οι ουλές κυρίως γύρω από τη θηλή και η κάθετη τομή του μαστού σε 6-8 μήνες αρχίζουν να εξαφανίζονται χωρίς να δημιουργεί αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Η μειωτική μαστού αφαιρεί δέρμα, λίπος και μαζικό αδένα εν μέρει μέσα από τις τομές που έχουμε επιλέξει και η θηλή και θηλαία άλως όμως παραμένει προσκολλημένη στον υπόλοιπο και μαστό ανορθώνεται στην καινούργια της θέση.

Ποιες είναι οι επιπλοκές της μειωτικής μαστού;

Η μειωτική μαστών αποτελεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη επέμβαση για την πτώση και τη μείωση του  μεγέθους των μαστών. Επιπλοκές μπορεί να συμβούν αν και είναι σπάνιες, αυτές  μπορεί να αφορούν το σχηματισμό αιματώματος ή κάποιας επιμόλυνσης.

Επίσης μπορεί να υπάρξουν μικρές ασυμμετρίες όσον αφορά το σχήμα και  το μέγεθος του μαστού όπως επίσης και της θηλής και της θηλαίας άλω οι οποίες όμως μπορούν να διορθωθούν πολύ εύκολα.

Επίσης μπορεί να υπάρχει για μικρό χρονικό διάστημα μια μικρή υπαισθησία στη θηλή η οποία όμως επανέρχεται σύντομα.

Συνήθως οι γυναίκες μετά από μια τέτοια επέμβαση μπορούν να θηλάσουν σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Πως πρέπει να προετοιμαστώ για το χειρουργείο;

Οι γυναίκες που είναι υποψήφιες για μειωτική μαστού και χωρίς ιστορικό Ca Μαστού και είναι ηλικίας κάτω από 35 ετών υποβάλλονται σε υπερηχογράφημα μαστού πριν την επέμβαση ενώ σε γυναίκες άνω των 35 ετών απαιτείται και μαστογραφία πριν την επέμβαση.

Επίσης διακοπή του καπνίσματος καθώς και της ασπιρίνης, διαφόρων αντιφλεγμονοδών, φαρμάκων καθώς και συμπληρώματα βιταμινών διότι μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία.

Όλοι οι ασθενείς πριν την επέμβαση υποβάλλονται σε προεγχειρητικό, αιματολογικό, ακτινολογικό και καρδιογραφικό έλεγχο.

Η επέμβαση:

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε πιστοποιημένο Νοσοκομείο και λαμβάνει χώρα υπό γενική αναισθησία.

Η επέμβαση διαρκέι μεταξύ 3-4 ώρες, μετά το πέρας της επέμβασης η ασθενής παραμένει για 3-4 ώρες στο νοσοκομείο και μπορεί να πάει σπίτι της φορώντας μόνο ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν χωρίς την ύπαρξη παροχετεύσεων (σωληνάκι).

Αντιβιωτική αγωγή και αναλγητική αγωγή λαμβάνεται για 5-6 ημέρες .

Οι επόμενες μέρες μετά την επέμβαση:

Από την επόμενη μέρα κιόλας μπορεί η ασθενής να κάνει το μπάνιο της και καλύπτει τις ουλές της μόνο με μια αποστειρωμένη γάζα καθώς και το ειδικό σουτιέν .

Η ασθενής δεν αισθάνεται πόνο, παρά μόνο ένα μικρό κάψιμο το οποίο μετά από 2-3 ημέρες υποχωρεί στο σημείο των τομών.

Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία μετά από 5 ημέρες, μπορεί να οδηγήσει μετά από 7 ημέρες και πλήρη δραστηριότητα σε 20 ημέρες από την επέμβαση.

Ο μαστός για αρκετό χρονικό διάστημα 20 μέρες έως 1 μήνα είναι αρχικά πρησμένος και η αίσθηση της θηλής, θηλαίας άλω είναι ελλατωμένη, όλα αυτά υποχωρούν και επανέρχονται στο φυσιολογικό μετά από 1 μήνα.

Συμπερασματικά:

Η συγκεκριμένη επέμβαση με τη μέθοδο της κάθετης μαστοπλαστικής (Vertical Breast Reduction) επιφέρει εκπληκτικό αποτέλεσμα στο σχήμα και το μέγεθος του μαστού. Ο μαστός είναι μικρότερος, ανορθωμένος, πολύ πιο σφικτός.

Η επέμβαση επιδρά όχι μόνο στο μαστό αλλά στη συνολική εικόνα του σώματος της γυναίκας γιατί πλέον η γυναίκα φαίνεται πιο αδύνατη, κομψότερη και μπορεί να ντυθεί όπως θέλει.

Στο Vk Institute of Aesthetic and Plastic Surgery εφαρμόζουμε ότι πιο σύγχρονο προσφέρει σήμερα η Πλαστική Χειρουργική για ένα αποτέλεσμα φυσικό που να αντέχει στο χρόνο.

Εμφανίσεις: 9690