photogallery.png  PHOTO GALLERY

Δείτε το φωτογραφικό υλικό
από τις επεμβάσεις
more_grey.png

 

 

Η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, η βαρύτητα, η απώλεια κιλών καθώς επίσης η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός έχουν απρόβλεπτες συνέπειες στο σχήμα και στην σφριγηλότητα του μαστού.

Οι γυναίκες οι οποίες είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του μαστού αλλά ο μαστός έχει πτώση και χαλάρωση μπορεί να υποβληθούν σε ανόρθωση του μαστού.

Οι γυναίκες που έχουν ελλάτωση όγκου καθώς πτώση και χαλάρωση του μαστού μπορεί να υποβληθούν σε επέμβαση ανόρθωσης μαστού η οποία συνδυάζεται με την αύξηση του όγκου του μαστού με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ή τη χρησιμοποίηση φυσιολογικού ιστού όπως λίπος το οποίο χρησιμοποιείται για αύξηση του όγκου του μαστού (φυσική μέθοδος).

Είμαι υποψήφια για ανόρθωση του μαστού;

Οι γυναίκες οι οποίες είναι υποψήφιες για ανόρθωση του μαστού είναι γυναίκες με:

  • Στήθος το οποίο έχει χαλάρωση και είναι άδειο από πλευράς όγκου.
  • Στήθος το οποίο είναι ικανοποιητικό μέγεθος αλλά η θηλή και θηλαία άλω είναι στο κατώτερο σημείο του μαστού (κάτω από την υπομάστιο πτυχή).
  • Στήθος το οποίο είναι στη φυσιολογική θέση το σύμπλεγμα θηλής άλως αλλά ο μαστός είναι άδειος και χαλαρός.

Επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό

Στην αρχική επίσκεψη θα συζητηθεί το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα του μαστού, η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ή όχι καθώς και οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν για την ανόρθωση των μαστών δηλαδή αν θα μετατεθεί η θηλή και η θηλαία άλω στην ανώτερη θέση και πως αυτό θα γίνει.

Πώς γίνεται η ανόρθωση του μαστού και που γίνονται οι τομές για την ανόρθωση;

Η ανόρθωση του μαστού έχει πολύ μεγάλη γκάμα εγχειρητικών τεχνικών διότι εξαρτάται από την πτώση του μαστού, το μέγεθος του καθώς επίσης και τη χαλαρότητα ή όχι του δέρματος του μαστού. Έτσι σε μικρές πτώσεις με μικρές χαλαρώσεις του δέρματος χωρίς μεταφοράς του συμπλέγματος θηλής–άλως και μόνο η τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης κατά προτίμηση ανατομικού σχήματος διορθώνει και λύνει το πρόβλημα οριστικά.

Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις αντί του ενθέματος σιλικόνης μπορούμε να δώσουμε όγκο στον υπό ανόρθωση μαστό με τη λήψη του λίπους από άλλα σημεία του σώματος και την τοποθέτηση του στο μαστό. Ο μαστός έτσι είναι ανορθωμένος με μεγαλύτερο όγκο και το αποτέλεσμα είναι τελείως φυσικό.

Σε μεγαλύτερες πτώσεις και με μεγαλύτερη χαλάρωση η ανόρθωση μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο δηλαδή με χρήση ενθεμάτος σιλικόνης και η μεταφορά της θηλής σε ανώτερη θέση γίνεται μέσω μιας μικρής τομής στο άνω μισό της θηλαίας άλω, πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική τεχνική χωρίς την ύπαρξη τομών μιας και όλη η χειρουργική επέμβαση γίνεται μέσω μιας μικρής τομής 3 εκατοστά στο άνω όριο του συμπλέγματος θηλής –άλω (η τεχνική αυτή αφορά μαστό μετρίου μεγέθους και πτώση της θηλής γύρω στα 3-5 εκατοστά από τη μια θέση.

Σε πολύ μεγάλες πτώσεις η ανόρθωση του μαστού εκτελείται με τις ίδιες τομές όπως στη μείωση μαστού. Σήμερα η τεχνική που έχει επικρατήσει με τα πιο μακροχρόνια και φυσικά αποτελέσματα είναι η μαστοπλαστική (Vertical Breast Reduction) όπου οι τομές τοποθετούνται γύρω από θηλαία άλω καθώς και μια κάθετη τομή. Αποφεύγουμε έτσι τις αντιαισθητικές τομές τύπου άγκυρας που προκαλούν πολλά αισθητικά προβλήματα μιας και είναι εμφανής μέχρι το στέρνο και μέχρι της πρόσθια μασχαλική γραμμή.

Στην ανόρθωση μαστού πέραν της αφαίρεσης του χαλαρωμένου δέρματος γίνεται και εσωτερική αναδόμηση του μαστού έτσι ώστε ο πεσμένος μαστός χρησιμοποιείται σαν εσωτερικό ένθεμα (αυτόλογο ένθεμα) για να προσδώσει όγκο στον άνω πόλο του μαστού εκεί δηλαδή που ήταν το πρόβλημα.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνική καθώς χωρίς τη χρήση ξένων υλικών (ενθεμάτων) ο πεσμένος εσωτερικός μαστός αναδομείται σε ένα ανορθωμένο ,συμπαγή μαστό όπως στα εφηβικά χρόνια.

Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της εγχειρητικής μας τεχνικής στην ανόρθωση του μαστού.

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη πτώση αλλά δεν υπάρχει κατάλληλος όγκος τότε η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ή η αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους καθώς και ο συνδυασμός αυτών όπου μέσω της κάθετης μαστοπλασικής το σύμπλεγμα θηλής–άλω μεταφέρεται σε ανώτερη θέση.

Επιπλοκές στην ανόρθωση μαστών

Η ανόρθωση μαστού αποτελεί μια διεθνώς αναγνωρισμένη επέμβαση για την πτώση και τη μείωση του μεγέθους των μαστών.

Επιπλοκές μπορεί να συμβούν αν και είναι σπάνιες.

Αυτές μπορεί να αφορούν το σχηματισμό αιματώματος ή κάποιας επιμόλυνσης. Επίσης μπορεί να υπάρξουν μικρές ασυμμετρίες όσον αφορά το σχήμα και το μέγεθος του μαστού όπως επίσης και της θηλής και της θηλαίας άλω οι οποίες όμως μπορούν να διορθωθούν πολύ εύκολα.

Επίσης μπορεί να υπάρχει για μικρό χρονικό διάστημα μια μικρή υπαισθησία στη θηλή η οποία όμως επανέρχεται σύντομα.

Συνήθως οι γυναίκες μετά από μια τέτοια επέμβαση μπορούν να θηλάσουν σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Προετοιμασία για χειρουγείο ανόρθωσης μαστών

Οι γυναίκες που είναι υποψήφιες για ανόρθωση μαστού και χωρίς ιστορικό Ca μαστού και είναι ηλικίας κάτω από 35 ετών υποβάλλονται σε υπερηχογράφημα μαστού πριν την επέμβαση ενώ σε γυναίκες άνω των 35 ετών απαιτείται και μαστογραφία πριν την επέμβαση.

Επίσης διακοπή του καπνίσματος καθώς και της ασπιρίνης, διαφόρων αντιφλεγμονωδών, φάρμακα καθώς και συμπληρώματα βιταμινών διότι μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία.

Όλοι οι ασθενής πριν την επέμβαση υποβάλλονται σε προεγχειρητικό, αιματολογικό, ακτινολογικό και καρδιογραφικό έλεγχο.

Η επέμβαση ανόρθωσης μαστών

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε πιστοποιημένο Νοσοκομείο και λαμβάνει χώρα υπό γενική αναισθησία. Η επέμβαση διαρκέι μεταξύ 3-4 ώρες.

Μετά το πέρας της επέμβασης η ασθενής παραμένει για 3-4 ώρες στο νοσοκομείο και μπορεί να πάει σπίτι της φορώντας μόνο ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν χωρίς την ύπαρξη παροχετεύσεων (σωληνάκια).

Αντιβιωτική αγωγή και αναλγητική αγωγή λαμβάνεται για 5-6 ημέρες .

Οι επόμενες μέρες μετα την επέμβαση ανόρθωσης μαστού

Από την επόμενη μέρα κιόλας μπορεί η ασθενής να κάνει το μπάνιο της και καλύπτει τις ουλές της μόνο με μια αποστειρωμένη γάζα καθώς και το ειδικό αθλητικό σουτιέν. Η ασθενής δεν αισθάνεται πόνο, παρά μόνο ένα μικρό κάψιμο το οποίο μετά από 2-3 ημέρες υποχωρεί στο σημείο των τομών.

Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία μετά από 5 ημέρες, μπορεί να οδηγήσει μετά από 7 ημέρες και έχει πλήρη δραστηριότητα σε 20 ημέρες από την επέμβαση.

Ο μαστός για αρκετό χρονικό διάστημα 20 μέρες έως 1 μήνα είναι αρχικά πρησμένος και η αίσθηση της θηλής, θηλαίας άλω είναι ελλατωμένη.

Όλα αυτά υποχωρούν και επανέρχονται στο φυσιολογικό μετά από 1 μήνα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της ανόρθωσης στήθους;

Το αποτέλεσμα της ανόρθωσης μαστού διαρκεί για πάρα πολλά χρόνια. Αυτό που έχει τεράστια σημασία στην διατήρηση του αποτελέσματος είναι η ύπαρξη μη εγκυμοσύνης καθώς και οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

Αν μετά από 15-20 χρόνια δεν είστε ευχαριστημένη με το σχήμα και το μέγεθος του μαστού μπορείτε να υποβληθείτε ξανά σε ανόρθωση του μαστού.

Συμπερασματικά

Το Vk Institute of Aesthetic and Plastic Surgery πρωτοπορεί στην επέμβαση της ανόρθωσης του μαστού μέσα απο ένα συνδυασμό εξατομικευμένων και σύγχρονων τεχνικών Πλαστικής Χειρουργικής σας εξασφαλίζει ένα μακροχρόνιο ,φυσικό και μόνιμο αποτελέσμα.

 

 

Εμφανίσεις: 11051

simata.png

 

Trade mark of Perfection - Εγγυηση Τελειοτητας

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ VK OF AESTHETIC AND PLASTIC SURGERY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ Β.ΚΡΕΤΣΗ MD EBOPRAS ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ/Ο ΚΡΕΤΣΗ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 92 ΤΗΛ 2107786277. VK-PLASTIC SURGERY.COM

 

Επικοινωνία

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΚΡΕΤΣΗΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Βασιλίσσης Σοφίας 92, Αθήνα, Τ.Κ. 11528

Τηλ.: 2107786277, Fax: 2107786252
Κιν.: 6944643242

E-mail: info@vk-plasticsurgery.com

Web:

Newsletter

Όροι και Προϋποθέσεις