ΓΕΝΙΚΑ

Η Αποκατάσταση του μαστού με τη χρήση διάτατων - ενθεμάτων σιλικόνης είναι ίσως η πιο διαδεδομένη επέμβαση της αποκατάστασης του Μαστού μετά τη Μαστεκτομή.

Η αποκατάσταση ολοκληρώνεται σε 2 στάδια.

1ο Στάδιο:

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης της μαστεκτομής ή σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή τοποθετείται ο διατατής δέρματος μέσα στη θήκη των μυών (μείζονας θωρακικός–πρόσθιος οδοντωτός-θήκη ορθού κοιλιακού) έτσι ώστε ο διατατής να είναι τελείως καλυμμένος από μυικό ιστό (full muscle coverage).

Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι μειώνει ή σχεδόν εξαφανίζει το κίνδυνο επιπλοκών από μολύνσεις λόγω της πολύ καλής αιμάτωσης των μυών και δεύτερον αν η αποκατάσταση γίνει στον ίδιο χρόνο με τη μαστεκτομή τότε η ασθενής μπορεί να ολοκληρώσει όλα τα στάδια της θεραπείας της (χημειοθεραπεία - Ακτινοβολίες) κάθε 10-15 ημέρες, μέσα από, μια ειδική βαλβίδα ο διατατής διατείνεται με την είσοδο φυσιολογικού ορού μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας.

Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη και γίνεται στο Ιατρείο μέχρι τον επιθυμητό όγκο.

Όταν τελειώσει η διάταση αντικαθίσταται ο διατατήρας δέρματος με μόνιμο ένθεμα σιλικόνης.

Συγχρόνως γίνεται και εξομοίωση του άλλου μαστού ανόρθωση-μείωση ή τοποθέτηση ενθέματος έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και συμμετρία μεταξύ των δύο μαστών.

Η εξομοίωση μπορεί να γίνει ή στο 1ο καθώς και στο 2ο στάδιο της αποκατάστασης εξατομικευμένα.

2o Στάδιο:

Τo 2o στάδιο εκτελείται συνήθως σε 3- 6 μήνες μετά την τοποθέτηση του διατατή δέρματος.

Κατά το 2ο στάδιο αφαιρείται ο διατατής και αντικαθίστανται με μόνιμο ένθεμα σιλικόνης.

Σήμερα τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση μαστού είναι τα ανατομικά ενθέματα διότι χαρίζουν πολύ πιο φυσικό αποτέλεσμα σε σχέση με τα στρογγυλά ενθέματα σιλικόνης.

Συγχρόνως γίνεται η εξομοίωση του άλλου μαστού.

Εμφανίσεις: 5603

simata.png

 

Trade mark of Perfection - Εγγυηση Τελειοτητας

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ VK OF AESTHETIC AND PLASTIC SURGERY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ Β.ΚΡΕΤΣΗ MD EBOPRAS ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ/Ο ΚΡΕΤΣΗ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 92 ΤΗΛ 2107786277. VK-PLASTIC SURGERY.COM

 

Επικοινωνία

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΚΡΕΤΣΗΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Βασιλίσσης Σοφίας 92, Αθήνα, Τ.Κ. 11528

Τηλ.: 2107786277, Fax: 2107786252
Κιν.: 6944643242

E-mail: info@vk-plasticsurgery.com

Web: