Η μέθοδος αποκατάστασης του μαστού με αυτόλογους ιστούς (δηλαδή από τον ίδιο μας τον οργανισμό) αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο αλλά και την πιο πολύπλοκη τεχνική στην αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή.

Η μέθοδος αυτή παρέχει τη δυνατότητα της ανάπλασης του μαστού που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή χωρίς τη συμπληρωματική τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης.

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος αποκατάστασης του μαστού με αυτόλογους ιστούς είναι η χρησιμοποίηση τμήματος της κοιλιάς που βρίσκεται κάτω από τον ομφαλό και μεταφέρεται στον θώρακα όπου και δημιουργείται το καινούργιο στήθος συμμετρικό με τον υγιή μαστό.

Η αποκατάσταση του μαστού με ιστούς από την κοιλιακή χώρα μπορεί να γίνει με τρείς τεχνικές παραλλαγές.

Είτε με την μέθοδο:

  1. του μισχωτού TRAM κρημνού του ορθού κοιλιακού (TRAM).
  2. TRAM ελεύθερου ορθού κοιλιακού μυός (FREE TRAM).
  3. είτε με τον κρημνό των  διατιτραινουσών της κάτω επιγάστριας αρτηρίας (DIEP).

Πρέπει να αναφερθεί ότι και στις τρείς μεθόδους ο σχεδιασμός είναι ο ίδιος, τα αποτελέσματα είναι σχεδόν τα ίδια, το μ/ονο που διαφοροποιεί τις τρείς τεχνικές είναι οι τεχνικές χειρουργικές λεπτομέρειες, καθώς και οι χειρουργικοί χειρισμοί στη δότρια περιοχή έτσι ώστε ο ασθενής να έχει τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο κοιλιακό του τοίχωμα μετά τη λήψη του κρημνού.

  1. Μισχωτός μυοδερματικός κρημνός του ορθού κοιλιακού μυός (TRAM)
    Στη μέθοδο αυτή το κατώτερο τμήμα της κοιλιακής χώρας , το οποίο περιλαμβάνει το δέρμα και το λίπος της κοιλιακής χώρας μεταφέρεται στη θέση της μαστεκτομής και σχηματίζεται ο νέος μαστός με δέρμα και λίπος από την κοιλιά στις γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή χωρίς τη διατήρηση δέρματος.
  2. Ενώ σε αυτές που έχουν υποστεί μαστεκτομή με διατήρηση δέρματος (SSM) τότε χρησιμοποιείται μόνο το λίπος της κοιλιάς και όχι το δέρμα με αποτέλεσμα το λίπος να γεμίζει τη θήκη της μαστεκτομής αφού το δέρμα έχει ήδη διατηρηθεί χαρίζοντας ένα τελείως φυσικό αποτέλεσμα.

Στην παραπάνω μέθοδο η λήψη του λίπους και του δέρματος της κατώτερης κοιλιακής χώρας βασίζεται στην αιμάτωση του ορθού κοιλιακού μυός και ο οποίος είναι προσκολημμένος στο κατώτερο τμήμα του κρημνού και ο οποίος μεταφέρεται σαν μίσχος.

Η μέθοδος χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα χωρίς τη χρήση ενθεμάτων. Κύριο μειονέκτημα της μεθόδου είναι η απώλεια ορθού κοιλιακού μυός από το κοιλιακό τοίχωμα πράγμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει την εξασθένηση του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος και την απώτερη ανάπτυξη μετεγχειρητικής κήλης.

Συνήθως όμως όταν χρησιμοποιείται η μέθοδος του TRAM κρημνού χρησιμοποιείται ένα πλέγμα για την ενίσχυση του κοιλιακού τοιχώματος.

 

 

Εμφανίσεις: 5580

simata.png

 

Trade mark of Perfection - Εγγυηση Τελειοτητας

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ VK OF AESTHETIC AND PLASTIC SURGERY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ Β.ΚΡΕΤΣΗ MD EBOPRAS ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ/Ο ΚΡΕΤΣΗ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 92 ΤΗΛ 2107786277. VK-PLASTIC SURGERY.COM

 

Επικοινωνία

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΚΡΕΤΣΗΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Βασιλίσσης Σοφίας 92, Αθήνα, Τ.Κ. 11528

Τηλ.: 2107786277, Fax: 2107786252
Κιν.: 6944643242

E-mail: info@vk-plasticsurgery.com

Web: