Σήμερα στις περισσότερες γυναίκες οι οποίες υποβάλλονται σε μαστεκτομή και πρόκειται να υποβληθούν σε ακτινοβολία οι χειρουργοί τους τις αποτρέπουν από την αποκατάσταση του μαστού στο στάδιο της μαστεκτομής.

Θεωρούν ότι η αποκατάσταση του μαστού πρέπει να ξεκινήσει μετά το τέλος της ακτινοθεραπείας και αυτό διότι θεωρούν ότι έχει πολύ μεγάλο το ποσοστό των επιπλοκών. 

Αυτό σήμερα στα σύγχρονα μεγάλα Ευρωπαϊκά κέντρα της Β. Αμερικής έχει αλλάξει.

Σήμερα η γυναίκα σε όγκους χαμηλής κακοήθειας υποβάλλονται σε μαστεκτομή με διατήρηση του δέρματος του μαστού Skin Sparing Mastectomy, την τοποθέτηση στον ίδιο χρόνο του ιστικού διατατήρα (tissue expander), μέχρι και την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα συγχρόνως έχει γίνει η διάταση του δέρματος της μαστεκτομής. Σε 2ο χρόνο γίνεται αντικατάσταση του διατατή δέρματος είτε με τη χρήση αυτόλογων ιστών και ενθέματος (πλατύς ραχιαίος μύς ) είτε μόνο με τη χρήση αυτόλογων ιστών(DIEP).
Η μέθοδος αυτή έχει το τεράστιο πλεονέκτημα στο ότι η ολοκλήρωση της αποκατάστασης είναι πολύ σύντομη 4-6 μήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η γυναίκα δεν βιώνει την ακρωτηριασμένη εικόνα της μαστεκτομής.

Λόγω της διάτασης του δέρματος μπορεί να ντυθεί, να κάνει το μπάνιο της στη θάλασσα έχοντας ένα φυσιολογικό μαστό. Η διαδικασία αυτή μειώνει το κόστος κατα μια επέμβαση λιγότερη σε σχέση με το αν η γυναίκα δεν έκανε τον 1ο χρόνο αποκατάστασης κατά τη διάρκεια της μαστεκτομής.

Θα περιμένει δηλαδή το τέλος της χημειοθεραπείας-ακτινοθεραπείας και μετά θα ξεκινούσε τη διαδικασία της αποκατάστασης, δηλαδή τουλάχιστον 1 χρόνο μετά την αρχική μαστεκτομή.

Επιπλέον λόγω της ακτινοβολίας στον μαστό που έχει μαστεκτομηθεί κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης θα έπρεπε να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος που έχει απομείνει μετά την ακτινοβολία και να αντικατασταθεί είτε με δέρμα από τη ράχη (Πλατύς ραχιαίος) είτε με δέρμα από την κοιλιά (ορθός κοιλιακός).

Αυτή η τεχνική μπορεί να αποκαταστήσει το μαστό, αλλά το τμήμα της μαστεκτομής που θα αντικατασταθεί και ο καινούργιος μαστός που θα προκύψει θα έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος σε σχέση με το δέρμα της γύρω περιοχής και αυτό θα δείχνει την εικόνα του μπαλώματος.

Ενώ με τη μέθοδο που αναφέραμε πιο πάνω τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Η γυναίκα απολαμβάνει έναν καινούργιο φυσικό, πτωτικό μαστό, πολύ πιο γρήγορα, πιο οικονομικά και χωρίς να φαίνονται τα σημάδια-ουλές της μαστεκτομής.

Ο μαστός μοιάζει σαν να μην έχει χειρουργηθεί στο παρελθόν.

Αποτελεί ίσως την πιο εξελιγμένη τεχνική της αποκατάστασης του μαστού στο πιο δύσκολο πρόβλημα που λέγεται ακτινοθεραπεία μετά από μαστεκτομή.

Σήμερα μόνο σε εξειδικευμένα κέντρα καθώς και απο εξειδικευμένους Πλαστικούς Χειρουργούς η μέθοδος αυτή είναι καθημερινή πράξη εκεί που άλλοι αρνούνται πραγματικά όταν πρόκειται να ακολουθήσει ακτινοβολία.

Δεν υπάρχει λόγος σήμερα η γυναίκα να ταλαιπωρείται τόσο πολύ ενώ μπορεί να έχει μια μόνιμη και οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Εμφανίσεις: 6732

simata.png

 

Trade mark of Perfection - Εγγυηση Τελειοτητας

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ VK OF AESTHETIC AND PLASTIC SURGERY ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ Β.ΚΡΕΤΣΗ MD EBOPRAS ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ/Ο ΚΡΕΤΣΗ ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 92 ΤΗΛ 2107786277. VK-PLASTIC SURGERY.COM

 

Επικοινωνία

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Κ. ΚΡΕΤΣΗΣ - ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Βασιλίσσης Σοφίας 92, Αθήνα, Τ.Κ. 11528

Τηλ.: 2107786277, Fax: 2107786252
Κιν.: 6944643242

E-mail: info@vk-plasticsurgery.com

Web: